Een kind dat chronische beademing nodig heeft, kan worden opgenomen in een verpleeghuis of revalidatiecentrum. Maar de eigen omgeving is vooral voor kinderen ontzettend belangrijk. Daarom streeft KiZo ernaar om alle kinderen thuis de juiste verzorging te verlenen. De kinderverpleegkundigen zorgen ervoor dat uw zoon of dochter goede zorg krijgt in de eigen omgeving, zoals thuis, op het kinderdagverblijf of op school. Een vast team met kinderverpleegkundigen van KiZo staat 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar die bij calamiteiten adequaat kunnen handelen.

Thuisverpleging van canulezorg

Bij sommige ziektebeelden kan het zijn dat uw kind door spierzwakte beademingszorg nodig heeft. Hierdoor hoeft uw kind niet noodgedwongen naar een verpleeghuis te verhuizen, maar kan het in de vertrouwde thuisomgeving de juiste gespecialiseerde zorg ontvangen, zelfs 24 uur per dag. Als uw kind een vernauwde of slappe luchtweg heeft, dan kan hij of zij beter ademen door een tracheacanule. Een kind met canule heeft voortdurend toezicht en zorg nodig. Onze verpleegkundigen zijn niet alleen bekwaam in het verzorgen van de tracheacanule, maar hebben ook alle tijd en aandacht voor uw kind. KiZo kinderverpleging biedt naast de algemene begeleiding ook pedagogische ondersteuning aan u en uw kind.

Canulezorg voor kinderen door KiZo

De canule van uw kind wordt op zijn plek gehouden door een bandje om de nek. Dit bandje moet elke dag verschoond worden. Ook moet de canule regelmatig worden uitgezogen omdat slijm de canule kan verstoppen en hoestbuien kan veroorzaken. De gaasjes en de kunstneuzen van de canule moeten om de paar uur verschoond worden. Deze zorg neemt een vast team van kinderverpleegkundigen van KiZo graag van de ouders over. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een verpleegkundige meegaat naar de school van uw kind zodat er binnen een paar seconden hulp kan worden verleend als dat nodig is. Er moet namelijk 24/7 iemand in de buurt zijn die de scholing voor canulezorg heeft gevolgd. Wij vinden het belangrijk dat elk kind de zorg krijgt die nodig is, hoe complex deze ook is en dat allemaal in de eigen omgeving.

Direct canulezorg van KiZo kinderverpleging aanvragen