Immunoglobuline kuur (IVIG) thuis

Heeft uw kind een intraveneuze immunoglobuline kuur nodig? In overleg met uw specialist kan uw zoon of dochter de IVIG kuur thuis ondergaan. De kuur wordt toegepast bij meerdere soorten neurologische aandoeningen en symptomen. De kuur wordt gegeven door middel van een infuus. De eerste keer dat uw kind een IVIG kuur krijgt, duurt de behandeling meestal vijf dagen aaneengesloten met een dagelijkse medicatietoediening. Na ongeveer drie tot vier weken zijn de immunoglobulines opgebruikt en moet er weer een nieuwe hoeveelheid toegediend worden. KiZo kinderverpleging kan dit infuus bij uw kind thuis inbrengen, zodat uw zoon of dochter in een vertrouwde omgeving wordt behandeld. Een vast team van gespecialiseerde verpleegkundigen komt bij u over de vloer om uw kind te voorzien van de beste zorg.

IVIG kuur thuis door KiZo kinderverpleging

Een IVIG kuur is vaak levenslang. Het is mogelijk door KiZo kinderverpleging deze behandeling thuis te laten verzorgen. Het voordeel is dat u en uw kind niet op en neer naar het ziekenhuis hoeven te reizen en dat u gemakkelijker kunt kiezen voor een dag of tijdstip dat in de planning van het gezin past. Een gespecialiseerde verpleegkundige komt thuis het infuus inbrengen en de gebruikelijke controles doen. In het begin zal de kinderverpleegkundige tijdens de gehele infusie aanwezig zijn. Langzaam zal de verpleegkundige – indien gewenst – een deel van de zorg overdragen aan de ouders of verzorgers. De verpleegkundige blijft nog wel het infuus prikken.

IVIG infuus thuis of op school

Specialistische thuisverpleging voor kinderen is enorm belangrijk voor uw kind, omdat hij of zij op een prettige, vertrouwde plek is. Uw kind kan bijvoorbeeld verpleegd worden op school, het kinderdagverblijf of thuis. Het toedienen van de IVIG kuur duurt enkele uren, afhankelijk van de hoeveelheid immunoglobuline die wordt toegediend. De kuur kan bijwerkingen hebben, hoewel dit niet vaak voorkomt. KiZo kinderverpleging is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar voor u en uw kind. Wij zorgen ervoor dat uw kind de juiste zorg krijgt, zonder dat het gezin constant naar een onbekende plek moet komen.

Direct KiZo kinderverpleging aanvragen