Infuustherapie bij kinderen thuis

Infuustherapie voor uw kind in de vertrouwde omgeving

Infusen worden allang niet meer alleen in het ziekenhuis toegediend. Heeft uw kind, infuustherapie nodig, maar wilt u uw kind liever thuis of in een vertrouwde omgeving? Dat kan met de specialistische thuiszorg van KiZo kinderverpleging. Hoewel de eerste infuustoedieningen in het ziekenhuis worden gedaan, kan de infuustherapie thuis worden voortgezet als de medisch expert dit verantwoord vindt.

Infuustherapie bij kinderen thuis

KiZo kinderverpleging beschikt over gespecialiseerde kinderverpleegkundigen voor infuustherapie. In overleg met u kan uw kind op elke locatie worden behandeld, we zoeken samen naar een passende oplossing.

Gespecialiseerde thuiszorg infuustherapie

Toedieningen en ondersteuning van infuustherapie kan met behulp van de verpleegkundigen van KiZo kinderverpleging gewoon thuis op de bank, in bed, of zelfs op zijn of haar school of kinderdagverblijf. Wij zorgen ervoor dat uw kind naast de beperkingen die uw kind al heeft door het infuus, zoveel mogelijk door kan gaan met de dagelijkse bezigheden, net als andere kinderen. KiZo kinderverpleging werkt met gespecialiseerde teams die u op elk gewenst moment thuis kunnen bijstaan bij de infuustherapie van uw kind. De specialist blijft het eerste aanspreekpunt als u vragen heeft of als er problemen zijn, maar in overleg met de specialist en u kunnen wij langskomen om uw vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

Infuustherapie van KiZo kinderverpleging

KiZo kinderverpleging biedt ondersteuning bij verschillende soorten infuustherapie. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Infuustherapie thuis

  • Het toedienen van antibiotica.
  • Het opnieuw aanbrengen van een infuus.
  • Bloedtransfusie na aanvraag van huisarts of specialist.
  • Enzymtherapie thuis of op school Een enzym-infuus kan in opdracht van uw specialist thuis worden toegediend. Dit is van toepassing als uw kind een stofwisselingsziekte heeft en hiervoor medicatie krijgt toegediend via een intraveneus infuus. Dit kan zowel thuis als op school

.

Immunoglobuline kuur (IVIG) thuis

Heeft uw kind een een IVIG kuur nodig? In overleg met uw specialist kunt u de intraveneus immunoglobuline kuur thuis ondergaan.

Totaal parenterale voeding (TPV) thuis

TPV kan ook thuis worden toegediend via het infuus door de specialistische thuiszorg van KiZo kinderverpleging. Totaal parenterale voeding is een vorm van volledige voeding via het infuus. In TPV zitten alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zoals mineralen, vitamines, eiwitten, suikers en wordt rechtstreeks in de bloedbaan toegediend.

Chemotherapie thuis

In overleg met de oncoloog of de dagbehandeling waar uw kind therapie krijgt, kan uw kind ook thuis chemotherapie krijgen door middel van een infuus en accufuser.

Pijnbestrijding thuis via infuus

 • Pijnbestrijding in overleg met IC verpleegkundige.
 • Pijnbestrijding in de laatste levensfase. In overleg met uw behandelend arts of huisarts wordt er gekeken naar de juiste pijnmedicatie en dosering.
 • Palliatieve sedatie in overleg met de huisarts.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor infuustherapie voor uzelf of een gezinslid? Neem dan contact op met KiZo kinderverpleging op 030 – 600 87 20 of email naar info@kizokinderverpleging.nl