Palliatie betekent verlichting

Gericht op het voorkomen en verlichten

Onze kinderpalliatieve zorg is gericht op het voorkomen en verlichten van het lijden met aandacht voor lichamelijke klachten, psychische, sociale en/of spirituele problemen die zich voor kunnen doen bij uw kind en u. Onze kinderverpleegkundigen bieden daarnaast ook een luisterend oor en geven praktische adviezen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, zodat KiZo kinderverpleging u ook in acute situaties kan bijstaan.

In Nederland hebben jaarlijks 5.000 tot 7.000 ernstig zieke kinderen en hun gezinnen behoefte aan palliatieve zorg. Het is een misvatting dat palliatieve kinderverpleging alleen om terminale kinderen gaat. Hiervan zijn in 2012 1.490 kinderen overleden. In de moeilijke fase van diagnose tot overlijden is het van groot belang dat een kind en zijn of haar gezin de best mogelijke zorg krijgt. Bron: PAL Kinderexpertise

KiZo kinderverpleging neemt deel aan het landelijke platform kinderpalliatieve zorg en participeert samen met stichting PAL. De palliatief kinderverpleegkundige komt vrijblijvend bij u thuis om vragen te beantwoorden en te praten.

Download het rapport ‘Samen op weg naar gezonde zorg voor ernstig zieke kinderen’.

Het rapport ‘Samen op weg naar gezonde zorg voor ernstig zieke kinderen’ beschrijft een integrale aanpak om te komen tot gezonde zorg waarbij het kind en het gezin centraal staan en waarbij tegelijkertijd doelmatigheid en (financiële) duurzaamheid bestaan.

samen op weg naar gezonde zorg voor zieke kinderen

Kinderpalliatieve zorg bij u thuis

Het is voor een ernstig ziek kind belangrijk dat hij of zij zoveel mogelijk zichzelf kan blijven. Thuis slapen en gespecialiseerde verpleging aan huis krijgen is daardoor erg belangrijk. Bij KiZo krijgt elk kind de zorg die nodig is, hoe complex de situatie ook is. Uw kind wordt verzorgd door een vast team verpleegkundigen, waardoor hij of zij niet iedere keer nieuwe gezichten ziet. Wij vinden het belangrijk dat de verzorging veilig en vertrouwd voelt. Onze kinderverpleegkundigen zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar waardoor we u en uw kind ook in acute situaties kunnen bijstaan. Palliatieve thuiszorg voor kinderen vereist een goed georganiseerde aanpak. Wij zorgen ervoor dat dit proces goed verloopt en dat uw kind de juiste verzorging aan huis krijgt. Heeft u vragen over kinderpalliatieve thuisverpleging? Neem dan vrijblijvend contact op met KiZo kinderverpleging en kijk wat wij voor u en uw kind kunnen betekenen.

Kinderpalliatieve thuisverpleging

Tijdens een levensbedreigende aandoening van uw kindje komt er veel op u af. KiZo Kinderverpleging is er voor uw kind en voor u. Wij bieden met onze kinderpalliatieve thuisverpleging een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Palliatieve thuiszorg voor kinderen

april-2011-012-225x300De kinderpalliatieve thuiszorg richt zich erop dat de pijn bij het kind wordt verlicht. Deze zorg is voor kinderen met een levensduurbeperkende of levensbedreigende ziekte. Wij geven aandacht aan lichamelijke klachten, maar ook psychische, sociale en spirituele problemen die kunnen voorkomen bij uw kind en uzelf. Palliatieve thuiszorg is niet alleen voor terminaal zieke kinderen. Het gaat hierbij ook om kinderen die ernstig ziek zijn en vroegtijdig de juiste zorg nodig hebben.

Gespecialiseerde kinderverpleegkundigen van KiZo verplegen en verzorgen daar waar het kind wil zijn en waar het zich prettig voelt. Kinderpalliatieve zorg is niet alleen gericht op uw zieke kind, maar ook op de mensen in zijn of haar omgeving. De ziekte heeft namelijk een grote impact op iedereen in de omgeving van het kind.

De kinderverpleegkundigen van KiZo bieden naast verzorging en verpleging ook een luisterend oor. Daarnaast informeren en adviseren onze verpleegkundigen u en uw kind. En dit alles gebeurt bij u thuis.

Wanneer uw kind een levensbedreigende ziekte heeft, komt er veel op u af. Vaak wordt het kind uit de vertrouwde omgeving gehaald, om de juiste zorg in het ziekenhuis te krijgen. KiZo kinderverpleging vindt die vertrouwde omgeving juist zo belangrijk voor het kind en de ouders en brengt daarom kinderpalliatieve thuisverpleging bij hen thuis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Direct aanvragen