Tijdelijke vervanging voor ouder en mantelzorger

Wanneer uw kind ziek is, is het fysiek en emotioneel enorm zwaar om continu voor uw zieke kind te zorgen. De verzorging kan intensief en langdurig zijn, waardoor de kans bestaat dat u overbelast raakt.

Door tijdelijke professionele specialistische vervanging aan te nemen, kunnen mantelzorgers hun zorgtaken (deels) overdragen aan KiZo kinderverpleging. Daardoor is het voor u makkelijker om de (verpleegkundige) zorg vol te houden.

Neem vrijblijvend contact op met KiZo kinderverpleging voor meer informatie.

Als mantelzorger zorgt u soms 24 uur per dag voor uw zieke kind. Tijdelijke vervanging van de mantelzorger kan niet alleen voor u belangrijk zijn, maar ook voor uw kind. Wanneer u soms even rust neemt en uw taken overdraagt, kunt u langer door blijven zorgen voor uw kind. Daarnaast komt uw kind in contact met andere mensen, wat voor uw kind ook fijn kan zijn. En als u beter in uw vel zit, merkt uw kind dit natuurlijk ook. Respijtzorg kent vele varianten.

KinderdivisieZo is het mogelijk om voor een Mappa Mondo logeerhuis buitenhuis te kiezen, waardoor uw kind ook op andere plekken komt. Maar het is ook mogelijk dat er vaste kinderverpleegkundigen bij u thuis komen.

Respijtzorg kan af en toe plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens vakanties, maar ook structureel, op bepaalde dagen of een weekend per maand. Soms is er de mogelijkheid om leeftijdsgenoten of lotgenoten te ontmoeten bij bepaalde uitstapjes of kan het gaan om een gezamenlijke vakantie.

Zorg overdragen aan een ander

Het is belangrijk dat u niet oververmoeid raakt door de zorg voor uw kind. Wij kunnen het ons voorstellen dat het geen eenvoudige opgave is om deze zorg uit handen te geven, maar weten uit ervaring dat het zowel voor de mantelzorger als voor het kind een goede aanvulling kan zijn.

Deze specialistische vorm van verpleging zorgt ervoor dat u zelf de zorg voor uw kind veel langer kunt volhouden. Wanneer u graag meer informatie wilt over respijtzorg en de mogelijkheden hiervan, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Respijtzorg is per situatie verschillend en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw kind de geschikte zorg krijgt.

KiZo kinderverpleging vindt het belangrijk dat uw kind thuis verzorgd kan worden. De vertrouwde thuisomgeving is juist zo belangrijk voor het kind en gezin. Daarom haalt KiZo de verpleging naar huis.

Direct respijtzorg aanvragen