2016robertmarstoernooiHet  Robert Mars Toernooi had werkelijk alles mee; sportieve deelnemers, spontane bezoekers, enthousiaste vrijwilligers, gulle sponsoren en uitstekend weer. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er teruggekeken kan worden op een fantastische editie van Het Robert Mars Toernooi. Geheel in de traditie van deze dag, paradeerden de bijna 500 deelnemers aan het toernooi, in een indrukwekkende stoet het Beesdse hoofdveld op. Onder de opzwepende noten van de Ping Pong Song zwaaiden de spelers met clubvlaggen tot Rob van den Broek het woord nam en het muisstil werd.

Na pakkende toespraken van wethouder Niko Wiendels en clubvoorzitter Max Kroeze konden de feestelijkheden starten met het inzetten van het favoriete lied van Robert. Ivan en Bjorn, de neefjes van Robert, verzorgden de officiële aftrap door samen tegen, de dit jaar geïntroduceerde mascotte in de vorm van een Smiley, te scoren. Na het eerste fluitsignaal ontspon zich een sportief, door Voetbalvereniging Beesd uitstekend georganiseerd, toernooi tussen 42 enthousiaste teams.

Tussen de velden hadden de Vrienden van Robert Mars een sfeervolle markt opgebouwd waar van alles gekocht en gedaan kon worden en waar men een gokje kon wagen voor mooie prijzen. In de loop van de dag zweepten de Party Beukers het publiek op met diverse optredens in toepasselijke scheidsrechterskleding en konden de kinderen met Smiley, de mascotte, op de foto. Ruim voor de finale meldde FC Utrecht talent Sean Klaiber zich op sportpark Molenzicht. Na het bezichtigen van de markt nam hij alle tijd om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen aan hordes geïnteresseerden. Na het bezichtigen van de finale kregen de teams hun beker uit handen van deze jonge profvoetballer. Voor het zover was bedankte Elize Mars alle aanwezigen en iedereen die iets heeft betekend voor een geweldige dag en overhandigde zij de cheque met de opbrengst aan Sylvia Merks van KiKa. Onder een oorverdovend applaus konden zij gezamenlijk de cheque van maar liefst € 25.000,00 aan alle aanwezigen showen. Tijdens de prijsuitreiking werd ieder kind verrast met een speciaal voor het Robert Mars Toernooi ontwikkeld trofeetje en rugzakje, beide duidelijk herkenbaar aan de Smiley die symbool staat voor dit toernooi. De spelers van DVOL E1 uit Lent ontvingen uiteindelijk de grootste beker en een uitnodiging voor een wedstrijd tegen de jeugd van FC Utrecht nadat zij zich de beste toonden in de strafschoppenserie die volgde op de finale tegen Stedoco uit Hoornaar. De bevriende meidenteams van Aurora uit Werkhoven en Focus ’07 uit Culemborg deelden de Fair Play Cup en daar konden beide mee leven. Op www.robertmarstoernooi.nl en de Facebookpagina vindt u meer verhalen en foto’s van deze dag met een gouden randje.