Totaal parenterale voeding (TPV) thuis

Voor een kind met een ziekte of aandoening is het belangrijk om een zo normaal mogelijk leven te leiden. De gespecialiseerde kinderverpleegkundigen van KiZo zorgen ervoor dat uw kind goede zorg krijgt in zijn of haar eigen omgeving. Of dat nou thuis, op het kinderdagverblijf of op school is, KiZo kinderverpleging komt naar uw zoon of dochter toe. Zo is ons team gespecialiseerd in het toedienen van Totaal parenterale voeding (TPV) via een infuus. Als het uw kind niet lukt om voldoende voeding of vocht op te nemen via de darmen, dan is het mogelijk om dit via de bloedbaan toe te dienen. Zo krijgt uw kind toch de benodigde voeding, vitamines en mineralen binnen.

Gespecialiseerde thuiszorg TPV voor kinderen

Als uw kind na een opname het ziekenhuis mag verlaten, dan wordt het toedienen van TPV thuis voorgezet. Onze kinderverpleegkundigen zijn getraind, bevoegd en bekwaam om deze behandeling uit te voeren. KiZo kinderverpleging vindt het belangrijk dat uw kind in de eigen, vertrouwde omgeving wordt behandeld. Hierdoor is het gezin veel zelfstandiger en hoeft het minder vaak naar het ziekenhuis te komen. De behandeling van TPV thuis is vaak een intensieve zorg voor u als ouder of verzorger. Elke dag besteedt u veel tijd aan de verzorging van uw kind. Onze gespecialiseerde kinderverpleegkundigen nemen deze taak van u over en dit allemaal bij u thuis.

TPV thuis door KiZo kinderverpleging

De kinderverpleegkundigen van KiZo dienen het infuus toe en komen dagelijks langs om de voeding aan te hangen, af te koppelen en de katheter te verzorgen. Dat kan gewoon thuis op de bank, in bed en zelfs op het kinderdagverblijf of op school. Per kind zal de samenstelling van de TPV, het aantal voedingen per week en de tijdsduur van toedienen verschillend zijn. Wij zorgen ervoor dat uw kind zoveel mogelijk door kan gaan met de dagelijkse bezigheden, net als andere kinderen. De zak met voeding en het pompje kan bijvoorbeeld in een rugzak worden opgeborgen. KiZo kinderverpleging werkt met een vast team van gespecialiseerde kinderverpleegkundigen, zodat uw kind constant dezelfde gezichten ziet die naar verloop van tijd vertrouwd raken.

DIrect KiZo kinderverpleging aanvragen